Uroloog Marcel de Bruin genomineerd voor Kwaliteitsprijs

Uroloog Marcel de Bruin genomineerd voor Kwaliteitsprijs

Voor de vierde keer organiseren de wetenschappelijke verenigingen samen met de Orde van Medisch Specialisten het Nationaal Kwaliteitscongres Medisch Specialisten.
Het congres vindt plaats op 30 oktober in Domus Medica en draagt dit jaar het thema ‘Kwaliteit werkt! De medisch specialist op weg naar 2015'.

Het is vanaf nu mogelijk te stemmen op de genomineerden voor de Kwaliteitsprijs 2013.
Uit de inzendingen selecteerde een vakjury, met daarin Gerdi Verbeet, Roger van Boxtel, Diana Delnoij en Frank de Grave, drie initiatieven die in aanmerking komen voor de Kwaliteitsprijs 2013.

Eén van de genomineerden is ‘IncoCure voor vrouwen’ ingezonden door Marcel de Bruin, uroloog in het Laurentiusziekenhuis

In Nederland lijden circa 1 miljoen vrouwen aan ongewenst urineverlies. Een groot deel van hen ontvangt hiervoor geen behandeling en maakt daardoor chronisch gebruik van incontinentiemateriaal. IncoCure omvat een diagnostisch expert programma, gekoppeld aan een online vragenlijst. Patiënten kunnen hiermee op een laagdrempelige manier een betrouwbare diagnose krijgen, gecombineerd met advies op maat. Dit resulteert in een verbetering van de gezondheidssituatie van 90% van de deelnemende patiënten. Omdat 12% van hen geen verbandmateriaal meer nodig heeft, kan bij landelijke toepassing een kostenreductie van 50 miljoen euro per jaar gerealiseerd worden. Andere resultaten zijn een hoge patiënttevredenheid en vermindering van praktijkvariatie. Zie: http://youtu.be/5nbPlW7M-90

Hoe kunt u stemmen?
Dit kan via een link naar de website van de Kwaliteitskoepel: klik hier

Stemmen kan tot en met woensdagochtend 30 oktober 2013. Op deze dag wordt het 4e Nationaal Kwaliteitscongres gehouden. Tijdens het middagprogramma van dit congres wordt de winnaar van de Kwaliteitsprijs 2013 bekend gemaakt.
Downloads bij dit artikel:

Omschrijving Plaatsingsdatum
Er is geen download aanwezig bij dit nieuwsbericht