Kwaliteitsregistraties

Overzicht van kwaliteitsregistraties
Blaascarcinoom; Deelname verplicht: IGZ indicator
Prostaatcarcinoom
Hypospadie

Voor urologen zijn momenteel drie kwaliteitsregistraties opgezet.  Deze kwaliteitsregistratie zijn te vinden op www.nvukwaliteit.nl.

Daarnaast is er nu Prostaatkankerzorg In Beeld (ProZIB). Een landelijke kwaliteitsregistratie met als doel het genereren van spiegelinformatie en transparantie en tevens voor wetenschappelijk onderzoek naar het optimaliseren van evidence-based indicatoren (studie gefinancierd door KWF Kankerbestrijding). Deze registratie wordt opgezet door IKNL en de NVU. De kwaliteitsregistratie is multidisciplinair; ook items vanuit de pathologie, radiotherapie, oncologie en radiologie worden hierin opgenomen, waarvoor samenwerking is aangegaan met de betreffende Wetenschappelijke Verenigingen.

Aan de rechterkant van deze pagina, onder 'Downloads', vindt u meer informatie over ProZIB. Deze documenten zijn alleen te zien als u ingelogd bent.

Complicatieregistratie
De afgelopen twee jaar hebben de ICT commissie en de Kwaliteitscommissie hard gewerkt aan de totstandkoming van een landelijke urologische complicatieregistratie.
In samenwerking met de Orde en met een financiële Rijksbijdrage is uiteindelijk een praktische oplossing tot stand gekomen met goede mogelijkheden tot integratie met bestaande software, die landelijke pooling van gegevens toestaat en zelfs vergelijking met aanpalende specialismen mogelijk maakt.

Aan de rechterkant van deze pagina, onder 'Downloads', vindt u de formulieren voor de Complicatieregistratie van de NVU.
Deze formulieren zijn alleen te zien als u ingelogd bent.